NMLC 2018 (National Mini Leader Camp)

Royal Rangers for Romania

NMLC 2018 (National Mini Leader Camp)

În perioada 3.-6. aprilie, 2018 s-a organizat a șaptea ediție al Cursului Național de Minilideri (NMLC) la Apața, județul Brașov. Cei 33 de minilideri din 7 posturi au fost insoțiți de mulți lideri și minilideri activi, încât numărul total al participanților s-a apropiat de 100 persoane.

Descriere

Scopul principal al cursului însă nu este un număr mare de participanți, cu toate că ne bucurăm pentru fiecare ranger și pentru fiecare musafir sau vizitator, ci de a încuraja și a da sprijin rangerilor de 13 ani să-și asume responsabilități în acompanierea Bobocilor la începutul călătoriei lor de cercetași creștini. Tinerii posturilor noastre au avut parte de un program diversificat. Pe lângă activitățile specifice cursului NMLC, cum ar fi explicarea responsabilităților unui minilider, metoda de pregătire al unui joc sau tehnici de cercetași pentru cei mici, cei reveniți la curs au avut parte de ateliere precum: tehnici de cercetași; crearea, pregătirea, explicarea, conducerea și evaluarea jocurilor de teren; prim ajutor; cum împărțim banii încredințați nouă; cunoștințele de baza la organizarea bucătăriei la un eveniment Royal Rangers, etc.

Exact ca și Royal Rangers România, acest curs era alcătuit din multe feluri de oameni, multe confesiuni și mai multe naționalități, însă aceste diferențe nu ne-au despărțit, ci împreună am avut parte de o unitate superbă, iar prieteniile care se nasc acolo, sunt destul de profunde și de durată lungă.

Temă

Tema principală a fost aleasă din Evanghelia după Luca: „Căci Fiul Omului a venit să caute şi să mântuiască ce era pierdut.” (cap. 19, vers. 10). Cel mai recunoscători suntem pentru acei rangeri, care ne-au povestit, că s-au simțit pierduți, dar acum cred, că au fost găsiți. Adevărul este, că multe lucruri căutam și găseam în aceste 3 zile. Am căutat ocazii, să ne adunăm cât mai multe drahme cu echipele noastre cu punctualitate, ordine. Am căutat numerele exacte de pe capetele membrilor adversare în mijlocul pădurii. Am căutat metode să estimăm distanțe, înălțimi diferite. Privind înapoi, ne dăm seama, că am găsit destul de multe lucruri din cele căutate!

Organizarea cursului a fost facilitată de o echipă largă dar extrem de dedicată și dispusă pentru a avea un eveniment bine pus la punct, începând de la rugăciune pentru curs până la demersurile oficiale de a solicita opriri suplimentare ale trenurilor Inter Regio la gara Apața pentru participanți. Vă mulțumim!

Părăsim Apața și Munții Perșani cu multe aventuri minunate, cu dorința de a ne reîntâlni în 2019 la NMLC și speranța, că vom continua cu elan mai mare ce am făcut până acum în localitățile noastre.

Fii gata!

Întălnire pentru careu
Poză de grup
Echipa de lideri

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *